PAPAN 9

PAPAN 9
Original Artwork by Papa, Azhan and Nine (click image to link)
‘In the Name of God, Most Gracious, Most Merciful. By Time, indeed humanity is in a state of loss. Except those who believe and do righteous deeds, and (join together) in the mutual teaching of truth and in the mutual teaching of patience’ (Surah al-`Asr, 103:1-3)
"Professional Architect lives almost by faith. When called upon he can do the job without fear or favour. He possesses aspecialized skill and lives by a code of ethics cloaked in honour andintegrity. He is expected to speak his mind and give his views. Whenfaced with absolute wrong, he can resolutely disagree and walk away." quote from THE PROFESSIONAL MAN by Ar Dr Tan Loke Mun PRESIDENT PAM

Saturday, 30 August 2008

SENYAP TAK BERERTI SUKA ?

Alhamdulillah...lega, saya dah "add comment" ucapan sempena Ramadhan kat semua kekawan dalam friendster. Letih gak lah dok klik sebanyak 193 nama dalam list tu (taklah ramai pun kawan). Tapi takpalah tujuan ikhlas saya adalah untuk memohon maaf kalau ada apa apa kesalahan yang saya buat secara sedar atau tidak.

Saya harap sesiapa yang dalam list tu yang kurang senang saya dok hantar comment, silalah beritahu melalui friendster mail. Sebab ada diantaranya yang tak pernah menjawab. Saya tak pasti apa masalahnya.

Kalau orang kawin senyap masa mak ayah tanya setuju kawin ker tidak itu tandanya setuju..saya tak pastilah pulak dalam soal ini.

Saya cuma khuatir jika ada yang sekadar "being polite" , mengharapkan agar saya faham-faham sendirilah yang kehadiran saya tidak disenangi. Saya tak faham kenapa...

Jika ada yang dah tak active, tak boleh online,malas atau ada yang terlalu sibuk dan lain-lain yang sewaktu dengannya. Tak payah susahkan diri balas, itu saya boleh faham.

Biarpun tak semuanya akan dijawap tapi sekurang-kurangnya "comment" tersebut diharap dapat merapatkan silaturrahim. Dimaafkan atau tidak lain cerita yang penting saya telah melakukan bahagian saya. Yang lainnya terserah kepada Allah.

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:”Sesiapa yang ingin diluaskan rezekinya, dipanjangkan umurnya, maka hendaklah ia memanjangkan silaturrahim”
Kami sekeluarga ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK. Kami memohon ampun maaf atas sebarang dosa atau kesilapan. Semoga Ramadhan membawa keberkatan kepada semua. PAKLAN+FAMILYhttp://jalakmas.blogspot.com/

6 comments:

ijahatkecik said...

salam
ija tak check lagik frenster.. hahahahaa.. skang ni poyo asyik bukak bloggerspot jer.. hahahaha... nway... ija ada dapat tak comment tu... heheheeh.. oklah selamat berpuasa n bersahur semoga leh makan lauk leftover skang... tak yah wardina bangun pepagi masak lauk baru... hehehehehhehehe syiaaann diaa...
p/s:kata wardina nak amik phone?

FADZLAN RIZAN JOHANI said...

salam ija,
takper..itu aku faham.Sure byk nak experiment dengan blogspot tu..hehe...

aku bukan marah pun, cuma risau kalau ada orang tak suka kan. Kita takleh nak harap semua orang suka.

semua aku hantar semua termasuklah ko.Macam aku kata:

"Saya cuma khuatir jika ada yang sekadar "being polite" , mengharapkan agar saya faham-faham sendirilah yang kehadiran saya tidak disenangi.Saya tak faham kenapa..."..

aku rasa ko bukan dalam kategori nie kan..

pasal phone tu nanti kami call kalau berkesempatan turun city.Time kasihlah yer.

fath said...

selamat menyambut ramadhan di perantauan.. jom g bazar ramadhan cari murtabak.. pkl 6 dah ni.. yummy....
hehehe

-fath

Maliki xp said...

Salam buat Fadzlan & Family di perantauan..

Diputih gumpalan awan tercipta selaksa makna, pekatnya malam mengukir jiwa yg taqwa bagi sang pemburu cinta suci diatas suci, warnai awalan pembersihan diri, sebentuk ma'af kupinta tuk hapus sgala alfa. Mohon dari sebuah kerendahan hati dengan segenap keterbatasan diri, sepenuh harap yg terpunya saya mohon ma'af yg seikhlas ikhlasnya atas semua kesalahan yg saya lakukan atas dasar sengaja maupun kekhilalaf.....

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK YA NASRAH.. TAQABALLAHU MINNA WA MINKUM YA KARIM..

Maaf lambat wish... sy baru masuk shift arini ;)

FADZLAN RIZAN JOHANI said...

Fath,
cakap pasal murtabak nie memng kami dok mengidam jugaklah murtabak tu..baru2 nie ada dok sembang2..pikir macam mana nak buat sendiri..haha

Selamat Berbuka..bismillah

FADZLAN RIZAN JOHANI said...

Bro Maliki,

terima kasih atas wish tu..puitis giler.Klaau buat sajak pun sedap gak nie.

terima kasih atas ingatan saudara.

MOGA RAMADHAN INI MEMBAWA SINAR BARU BUAT KITA SEMUA